Zatvori
Proizvodi
  0 Korpa
  Vaša korpa je prazna.
  Pretraga
  Filteri
  Jezik

  Prava potrošača

  Prava potrošača

  Obaveštavamo Vas da se prema Zakonu о zaštiti potrošača („Sl. glasnik RS“, br. 62/2014 i 6/2016 – dr. zakon), kupovina preko naše internet stranice www.keeptank.rs smatra prodajom na daljinu.

  Uz robu koju isporučuje, trgovac je dužan da dostavi potrošaču račun, obrazac za odustanak od ugovora i predugovorno obaveštenje, zatim garantni list ukoliko je ugovorena garancija, kao i uputstvo za upotrebu i montažu na srpskom jeziku ukoliko je reč o isporuci tehničke robe. (čl. 12, 31, 47. i 54. Zakona);

  Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti), da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predat u državinu, odnosno u državinu lica koga je kupac odredio, a nije prevoznik.

  Shodno tome, ukoliko želite da vratite kupljeni proizvod čiji je prodavac Keeptank d.o.o, to možete učiniti u roku od 14 dana od trenutka prijema pošiljke popunjavanjem obrasca koji možete preuzeti ovde. Ukoliko je prodavac neko drugo pravno lice, obrazac za odustanak ćete dobiti uz robu.

  Roba se vraća isključivo na adresu pošiljaoca koju možete videti na adresnici.Ukoliko niste sigurni na koju adresu je potrebno da vratite pošiljku, obratite se našoj korisničkoj podršci na [email protected].

  Važno je da znate da ste u tom slučaju dužni da snosite troškove povrata robe.

  Proizvod koji vraćate mora biti u originalnoj ambalaži i bez vidljivih tragova korišćenja sa svom pratećom dokumentacijom. Kontaktirajte našu službu podrške da biste dobili informaciju o adresi na koju treba da vratite artikal. Vaša obaveza je da ga vratite u roku od 14 dana od datuma kada ste nam dostavili popunjen obrazac ili nas na drugi način obavestili da odustajete od kupovine. Odgovorni ste za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan.

  Mi ćemo vam najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema popunjenog obrasca ili drugog vida obaveštenja vratiti uplaćen iznos. Uplatu iznosa možemo odložiti sve dok ne primimo robu koju nam vraćate ili dok nam ne pošaljete dokaz da ste nam poslali nazad robu. Očekivani rok za povrat sredstava je u tom slučaju od 3 do 7 radnih dana od trenutka prijema proizvoda.

  Povrat novčanih sredstava zavisi od načina plaćanja:

  • ukoliko je narudžbina plaćena platnom karticom, povrat novca će se izvršiti refundacijom sredstava na karticu;
  • ukoliko je narudžbina plaćena na bilo koji drugi način (pouzeće, e-banking, uplatnica) novčana sredstva će biti uplaćena isključivo na tekući račun kupca, pa je neophodno da nam dostavite broj tekućeg računa e-mailom kako bismo nesmetano izvršili povrat sredstava.

  Za više detalja, pogledajte naše Opšte uslove. U slučaju da želite da izvršite zamenu veličine/boje artikla, to možete učiniti u roku od 14 dana od dana prijema pošiljke, s tim da je tada neophodno da:

  • pošaljete neodgovarajući proizvod nazad;
  • napravite novu narudžbinu sa željenim proizvodom.

  Sva gore navedena pravila važe I ukoliko ste robu kupili na online prodavnici www.keeptank.rs Na način kako je gore opisano, predmetnu robu možete vratiti popunjavanjem obrasca za odustanak u roku od 14 dana od dana kupovine.